Spadajo v skupino pomičnih vrat, ki se odmikajo levo ali desno, in imajo za pomik vgrajena kolesa z ležaji z različno nosilnostjo, na tleh pa imajo posebno tirnico po kateri se vozijo. Posebnost ZGIBNIH VRAT, je v načinu odpiranja in prostoru, kamor se odpirajo. Vrata so namreč sestavljena iz segmentov različnih dolžin, ki se lahko gibljejo po krivulji v krivino do pravega kota. Prednost ZGIBNIH VRAT je v primerih, ko levo in desno ni prostora za odpiranje, krilna vrata pa zaradi bližine objekta niso možna.

Zgibna vrata

ZGIBNA VRATA imajo praviloma na svojem podvozju na vsakem segmentu po eno nosilno kolo, ki pa je gibljivo in na gornjem delu segment z gibljivim delom kot tečaj. Kolesa drsijo po posebnem talnem vodilo imenovanem OMEGA vodilo, vodilo je lahko tudi ogrevano. Vrata so lahko ročna z ali brez zaklepanja ali avtomatska z motornik pomikom.

Zgibna vrata Zgibna vrata

Skica zgibnih vrat

RAL barvna lestvica zgibnih vrat

Vsa drsna vrata so usklajena z standardom EN 13 241 in imajo tudi tipski pregled in preizkus. Vsi kovinski deli so vroče cinkani, in po želji lahko tudi barvani. Vrata so lahko izdelana tudi iz drugih materialov, kovano železo, pločevina, INOX, osnovna konstrukcija in polnilo les… polnilo, izgled in dimenzije se prilagodijo zahtevam kupca.

Tloris zgibnih vrat

Go to top