Spadajo v skupino pomičnih vrat, ki se odmikajo levo ali desno, in imajo za pomik vgrajena kolesa z ležaji z različno nosilnostjo, na tleh pa imajo posebno tirnico po kateri se vozijo.

Drsna vrata

Drsna vrata imajo praviloma na svojem podvozju samo dva enojna ali dvojna kolesa, ki sta razporejena z izračunanimi odmiki glede na skupno dolžino vrat. Celotna konstrukcija dolžine vrat je od želene odprtine, ki naj jo vrata zapirajo, daljša za 800 mm. Kolesa drsijo po posebnem talnem vodilu imenovanem OMEGA vodilo, vodilo je lahko tudi ogrevano. V izrednih primerih izrednih dimenzij (dolžine in teže) pa je koles lahko tudi več. Vrata so lahko ročna z ali brez zaklepanja ali avtomatska z motornim pomikom. Usklajena so s standardom EN 13 241 in imajo tudi tipski pregled in preizkus.

Skica drsnih vrat

RAL barvna lestvica drsnih vrat

Vsi kovinski deli so vroče cinkani, in po želji lahko tudi barvani. Vrata so lahko izdelana tudi iz drugih materialov, kovano železo, pločevina, INOX, osnovna konstrukcija in polnilo les, … polnilo, izgled in dimenzije se prilagodijo zahtevam kupca.

Drsna vrata tloris in prerez

Go to top