Po mnenju mnogih pa tudi stroke, so krilna vrata ena najlepših dopolnitev zunanje ureditve. Vrata so običajno vpeta med dva kovinska ali betonska stebra.

Krilna vrata

V kolikor je v dvorišču v dovozu dovolj prostora, so zanimiva tudi iz področja hitrosti saj se dva krila odpreta bistveno hitreje kot drsna vrata enakih dimenzij. Oblike in polnila vrat so izdelana po želji in zahtevah naših naročnikov. Glede na sisteme odpiranja so lahko dvokrilna vrata ročna ali avtomatska. Pri ročnih je sistem zaklepanja praviloma izveden tako, da se eno krilo zaklepa v tla, drugo krilo pa v prvo. Sistem zaklepanja je očem skrit in varen. Avtomatska vrata imajo možnost namestitve najrazličnejših tipov krilnih motornih pogonov od tistih, ki se montirajo na krilo vrat, do skritih, vgrajenih v tla.

Skica krilnih vrat

RAL barvna lestvica krilnih vrat

Vsa krilna vrata so usklajena s standardom EN13 241 in imajo tipski pregled in preizkus. Krila vrat so lahko izdelana v najrazličnejših oblikah in izvedbah: kovano, inox, PVC, les, ... Vsi kovinski deli so vroče cinkani in po želji lahko tudi barvani.

Tloris krilnih vrat

Go to top